Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü

SULTANDAĞI' NA TKDK DESTEKLİ GES PROJESİ


Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesinde Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle 1 Megavatlık Güneş Enerji Santrali (GES) tesisi kurulacak.



Beldeye yapılacak GES tesisi için TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü’nde Yeşilçiftlik Sulama Kooperatifi arasında imza töreni düzenlendi. Sulama Kooperatifi Başkanı Mahmut Bahar, törende yaptığı konuşmada, proje üzerinde 2 buçuk yıldır çalıştıklarını söyledi. 

“2,5 YILDIR PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Projenin, sulama kooperatifine çok önem arz ettiğini dile getiren Bahar, şöyle konuştu: "Kooperatifimizin sadece, 2017 yılında elektrik gideri 1 milyon 200 bin lira. Yine bu yıl da yılsonu gelmediği halde 1 buçuk milyon liralık elektrik faturası ödedik. Biz, elektrik faturalarını tamamen ortadan kaldırmak istiyoruz. Amacımız, Yeşilçiftlik’teki çiftçilerimize ekonomik katkı sağlamaktır. Projemiz, bugün onaylandı ve çok kısa zamanda tesisimizi de kuracağız." Bahar, projelerine destek veren TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.


PROJENİN BÜTÇESİ YAKLAŞIK 2 MİLYON 185 BİN LİRA”

TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir de Yeşilçiftlik Sulama Kooperatifin GES projesinin yerli üretim panelleriyle kurulacağını vurguladı. Özdemir, tesisin 1 megavatlık yenilenebilir enerji santrali olacağını değinerek, şunları kaydetti: "Projenin bütçesi yaklaşık 2 milyon 185 bin lira. Bunun 1 milyon 200 bin liralık kısmını yatırımın sonunda kooperatifimize hibe olarak ödeyeceğiz. Yapılacak GES tesisimizin sulama kooperatifimize hayırlı olmasını diliyorum.

 
    Cimer