Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü

BAKANIMIZ İLİMİZDE TKDK HİBELİ TESİSLERİ İNCELEDİ




Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Afyonkarahisar’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hibe verilen bazı tesislerde incelemelerde bulundu.

Bakan Fakıbaba, Ballıpınar Petrol Gıda İnşaat Ticaret ve San. Ltd. Şirketinin merkeze bağlı Gözsüzlü köyünde TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğünün desteğiyle faaliyete geçirdiği “100 Başlık Sağmal Sığırcılık Tesisi” ve “250 Baş Besi Çiftliği” projeleri ile yine TKDK tarafından desteklenen Afyonkarahisar Çobanlar İlçesinde bulunan Kurt Gurme Tarımsal Üretim ve Sanayi Anonim Şirketine ait “Sebze İşleme Tesisi” projesini inceledi. Projeler hakkında İl Koordinatörü Zülgari ÖZDEMİR’ den bilgi aldı.

Fakıbaba, yaptığı açıklamada, TKDK aracılığıyla ülke kırsalına önemli yatırımlar kazandırıldığını ve istihdama katkı sağlandığını söyledi. Afyonkarahisar’daki işletmelerden çok memnun kaldığını belirten Fakıbaba, “Hibelerin doğru kişilere ulaştırıldığını gördüm. Firma temsilcileri çok güzel işler başarıyor. Üretimin ve işletmelerin başarısının artarak devam etmesini temenni ediyorum. Böyle hijyenik ve sistemli çalışan işletmelere desteklerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğünce Gözsüzlü köyündeki et ve süt üretimi projeleri için 1,7 milyon lira, Çobanlar ilçesindeki yaş sebze meyve işleme tesisine ise 1,8 milyon lira hibe verilmiştir. 
Ziyarete, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Dudu Özkal ve Ali Özkaya, GTHB İl Müdürü İbrahim ACAR, TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.











    Cimer