Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü

TKDK GENEL KOORDİNASYON TOPLANTISI VE YÖNETİCİ EĞİTİMİ




TKDK GENEL KOORDİNASYON TOPLANTISI VE YÖNETİCİ EĞİTİMİ
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) “Genel Koordinasyon Toplantısı ve Yönetici Eğitimi Programı” 10 Ağustos Pazartesi günü Afyonkarahisar’da başladı.
5 gün sürecek olan programın ilk gününe katılarak TKDK’nın önemine değinen Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf GÜNER, “TKDK, ilimize bir sinerji getirmiştir. 80 milyon TL’lik bir hibeyi Afyonkarahisar’a kazandıran Kurumunuz, ilimiz için önemli bir değer konumuna gelmiştir.” dedi.
Afyonkarahisar’ın besicilik ve güneş enerjisi alanında önemli bir merkez olduğunu belirten Güner, “IPARD II ile yenilenebilir enerjiye destek vermeye başlanacak. Bu destek programından Afyonkarahisar’ın en üst seviyede faydalanmasını temenni ederim. Bunun için de arkadaşlardan talebim köy köy, kurum kurum gezip bu desteklerden herkesi haberdar etmesini, bilgilendirmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Programın açılış konuşmasını yapan TKDK Başkanı Ali Recep NAZLI ise “TKDK, Türkiye’nin öncü istihdam kurumlarından biri haline gelmiştir.” dedi.
IPARD I Programının sona ererek Eylül ayından itibaren IPARD II Programının uygulanmaya başlanacağını belirten Nazlı, “2011 yılından itibaren yatırımcılara sağlamış olduğu destekler ile Kurumumuz, hibe verme noktasında iradesini ortaya koymuştur. Bundan sonraki süreçte de yatırımcılarımızdan proje hazırlamasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar’ı Türkiye’nin et işleme merkezi haline getireceklerini söyleyen Nazlı, “Afyonkarahisar’ın potansiyelini Kurumumuz tarafından sağlanan destekler ile daha da üst seviyeye çıkartabiliriz. Et işleme tesisi ve alternatif enerji yatırımlarında ilimizden proje bekliyoruz. IPARD II ile daha da geliştirmiş olduğumuz hibe programımız ile ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
10 Ağustos Pazartesi günü başlayan eğitim programı, beş gün sürecek olup 14 Ağustos Cuma günü sona erecektir.

 
    Cimer