Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü

AFYONKARAHİSAR İŞLEME TESİSLERİ TKDK İLE YATIRIMA DEVAM DEDİ



 
Bildiğiniz üzere Kurumumuz IPARD-II Programı (2014-2020) kapsamında, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara yönelik olarak ikinci çağrısına çıkılmış ve proje kabulleri 13 Ekim 2017 ‘de sona ermiştir.

Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğüne bu çağrı kapsamında 66,9 milyon TL yatırım tutarı olan 19 proje başvuru yapılmıştır. Alınan projeler uygulandığında İlimize, yeni et işleme ve sucuk üretim tesisleri, et parçalama tesisleri, büyükbaş ve küçükbaş kesimhaneleri ve kombinalar; yeni süt işleme tesisleri, süt tozu üretim tesisi, süt toplama merkezi ile; meyve sebze işleme ve depolama tesisleri kurulacaktır. Bunun sonucunda, AB standartlarında işletmeler kurularak, güvenilir ve katma değeri yüksek ürünler üretilerek üreticilerimiz ve işletmecilerimiz daha fazla kazanacak, İlimize daha fazla istihdam sağlanacaktır.
 

 
Diğer Sektöre Başvurular:
Hayvancılık, kırsal turizm, yenilenebilir enerji, el sanatları, katma değerli ürünler, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi gibi sektörler için önümüzdeki aylarda çağrıya çıkılması planlanmaktadır.

Hibe desteklerine başvurmak isteyen yatırımcılar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü Yardım Masasına müracaat ederek detaylı bilgi alabileceklerdir. Yatırımcılarımız Kurumumuzla ilgili bilgileri aşağıda yazılı iletişim araçlarından da takip edebilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Zülgari ÖZDEMİR
 İl Koordinatörü
 
 
TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü
Karaman Mahallesi Albay Reşat Çiğiltepe Caddesi No:9 Karaman İş Merkezi A Blok Kat:2 AFYONKARAHİSAR
0 272 214 10 88 – 444 85 35
http://afyonkarahisar.tkdk.gov.tr/
TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü
tkdkafyonkarahisar

 
    Cimer